Sluta klaga på andras utseende!

Det räcker med att man är så ofantligt duktig på att klaga på sig själv. Jag vill inte se en bild på en mager/tjock kvinna/man med underrubriken att det ser ”sjukt” ut. Vi har alla olika ideal. Vi har alla olika smak. Vi trivs alla i olika storlekar.

Min moster trivs med att vara överviktig för där hon kommer ifrån är det DET som är sexigt medans det i Sverige gärna ska vara lite ”lagom” d.v.s. varken mer eller mindre. När vi lär våra barn att alla storlekar är ok så länge kroppen är med på noterna så är det en bra värld tror jag.

Vad som är SUNT avgörs av vad kroppen mår bra av. När mensen försvinner pga undervikt eller när någon inte kan bli gravid längre pga övervikt då är det en signal om att något är fel. När du inte längre orkar gå upp i trapporna pga undervikt eller övervikt då är det kroppen som säger ifrån och du skulle troligtvis ha tagit tag i ditt viktproblem några kg tidigare.

Men vi kanske inte ens hade hamnat i fetmaproblem eller anorexiaproblem om alla bara varit snälla mot varandra från början och sagt att vi duger hur vi än ser ut och att det viktigaste är att våra kroppar mår bra.

Usch, jag blir bara less! 

Annonser

10 thoughts on “Sluta klaga på andras utseende!

  1. Så länge folk mår bra av hur de ser ut och trivs med det och inte belastar sjukvården med problem som har med över- eller undervikt att göra, så är det helt ok att se ut som man vill.Kao

    • Men det är ju inte det. Det var ju inte ok för Michelle och andra smalisar att se ut så för då får de skit för att de ser ”sjuka” ut och borde äta mer….

  2. Jag blev jäkligt ledsen av kommentarerna. Precis som du skriver, den dag vi lär våra barn att det är okej att se ut som sig själv – då blir det en bra värld.

  3. Vet inte vilka kommentarer ni skriver om. Jag vet dock att det är att jobba i motvind med att få barn att förstå att alla är olika och att det är bra. min bonusdotter är inte pinnsmal, men å andra sidan är hon även längre än många andra. Sjuksköterskan på skolan uppmärksammade detta och hon har fått gå hos en dietist och gå på regelbundna kontroller. Hennes mamma har sagt åt henne att hon är lite för bred, och det har även klasskompisar sagt. Innan hela den här baletten drog igång var hon nöjd med sig själv. Nu kan hon gråta på kvällarna och säga att hon vill vara lika smal och fin som jag är. Jag försöker om och om igen förklara för henne att alla är olika och att man är fin precis som man är, men hon köper inte läget. För jag är en på hundra som säger det. Alla andra säger något annat.

    • Fyfan! Hälsa henne att det finns flera, däribland jag, som tycker att hon duger precis som hon va. Dra bort henne från dietister med mera. Så länge du ser att hon inte svälter sig själv så är väl de onödiga?

  4. Jo, det hör ihop med min kommentar.Man måste få se ut som man vill. Det gäller att kunna bemöta de personer som verbalt försöker förtrycka en pga ens utseende. Men också att ta ett eget ansvar för vad man gör och äter om man är missnöjd.Allt det här började för runt 15-20 år sen när tidningarna märkte de kunde tjäna multum på andras eventuella viktproblem. På ena sidan i tidningen stod det kakrecept. På nästa stod det bantningstips.På så sätt fick man folk att se på sej själva med avsmak när de inte passade in i ”idealet” eller hade fel BMI.Det finns ju så stora PENGAR att tjäna i branschen och jag är övertygad om att det är målet för dessa tidningar (så gott som alla ägda av Bonniers och kraftigt styrda gällande innehåll). Ju mer press man utsetts för,desto större är risken attt man mår dåligt och då är också risken större att man som tröst vräker i sej felaktig mat. Mycket godis är vanligt.Har du läst om hur torsk man kan bli på socker? Det är nästan samma beroende som heroin, i styrka mätt!Jag önskar att alla snabbmatskedjor försvann över en natt och att alla fick väga det de verkligen vill och borde och trivs med. Både för sin egen skull och hälsans.Kao

  5. Det kan finnas flera anledningar till att den lilla tjejen på bilden ser ut som luft – att hon är så smal.Min dotter var också supersmal när hon var lite yngre, men när man ser nyckelbenen och höftbenen och ansiktet är insjunket så är det ju kraftig undervikt. Hoppas hon får hjälp om hon behöver det. Men vi vet inte hur hon tänker eller anledningen till att hon är väldigt mager.Kao.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s