Stoppa Pedofilerna

Är inne på sajten Stoppa pedofilerna där flera dömda (och vissa oskyldiga personer, tydligen) pedofiler fläkts ut för allmänheten. Deras personnummer, adress och vad de är dömda för finns att läsa.

Jag är kluven till sajten. Det känns obehagligt att läsa. Både vad de gjort men också för att jag förstår att dessa människor nu kommer att bli utsatta för omgivningens vrede. De kanske inte förtjänar bättre? Att ge sig på barn är nog något av det värsta någon kan göra, tycker jag. Samtidigt, en person som innehar barnpornografi har ju egentligen inte gjort någon illa på samma sätt som en våldtäktsman har. Eller? Att efterfrågan på barnporr finns skadar ju på så sätt att någon blir utsatt för att produkten ska komma fram, visst…..hmmm jo….svår fråga. Låt oss enas i tanken att barnporr är hemskt oavsett.

Att hänga ut personerna så här på en öppen sajt gör ju varken från eller till för mig som mamma. Jag vet inte vilka dom är. Det finns inga foton och även om det fanns foton skulle jag inte minnas personerna. Jag kommer heller inte minnas namnen. Skulle jag stöta på en av dom på gatan eller i kassan på ICA skulle jag ju inte märka det. Personerna är oskadliggjorda på ett sätt. De kan inte arbeta med barn eftersom deras domar kommer att dyka upp i belastningsregistret. Jag kan inte andas ut som förälder och tycka att nu är det fritt fram för att det finns en lista med pedofiler så jag vet vilka delar av stan jag ska undvika? De som inte syns då? De som inte tagits ännu?

Världen är inte en trygg plats oavsett om sajten finns eller ej.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s