Smekmånad!! :)

Vart ska man åka? Vi funderar, fantiserar och planerar. Än så länge så har vi kommit fram till att vi vill till Hawaii för vår stora smekmånad och att vi vill till……tja…vart som helst egentligen på vår miniweekend. Vi planerar att vi gifter oss på onsdagen och drar på torsdagen. Jag tänker redan nu börja leta resor, men jag vet inte riktigt vart? Vad är en bra miniweekend?

Både jag och sambon är intresserade av gammal arkitektur, av historia. Vi vill vandra där man kan andas historia. Det finns få saker som är så häftiga  som att ta på en gammal relik och veta att någon för 2057 år sedan byggde den med sina bara händer…eller sina slavars bara händer….kanske inte lika häftigt, men….. ja, ni fattar.

Stränder har vi kommit överrens om att det kan vi göra närsom när vi har barnen. Men vi vill inte ha med oss två ungar till Paris och få höra ”Va tråååååkiiiiigt!! När är vi framme? Mamma, jag vill ha en glaaaaaass. Mamma jag vill åka heeeeeem!”. Allt sagt med en härlig ton av gnäll.

Så vi vill passa på. Vart åker man för arkitektur,historia och antik-upplevelser?

Några tips?

 

11 thoughts on “Smekmånad!! :)

 1. Varför inte Sicillien? Alla gamla kulturer i medelhavet (greker fenicier kartager och romare tex) åkte dit och slogs om ön och du hittar arkitektur från alla de olika kulturerna…

  Plus italiensk glass =0)

  Hemikram

 2. Side i Turkiet.Gå på gatan där marknaden låg för 3000 tusen år före Kristus,äta på ett bord som är faktiskt en del av en pelare av amfiteater.
  Äta jättegott turkisk mat mittemot stranden samtidigt som man kan se både gigantiska skölpaddor i havet och Taurus bergen med snö på topparna och det är 35 grader varmt.
  Det är en upplevelse!!

  • Mmm kärlekens stad!! 🙂 Skulle behöva ha en omröstningsknapp på bloggen :). Har fått tips om turkiet,budapest och lite annat :). Mycket spännande att se vad det blir :).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s