Köpstopp, schmötplopp…..

Efter att ha kontrollerat mitt köp&sälj-konto och insett att pengarna jag gjort av med kunde betalt för en weekendresa för hela familjen bestämde jag mig för köpstopp. Jag skulle bara sälja.

Första dagen var ett helvete, sett utifrån ett I-landsperspektiv. Det dök upp rabatter överallt. ”KÖP!” ropades från alla håll och kanter. Jag var lätteretlig och helt plötsligt fick jag en massa fritid eftersom jag inte längre satt och surfade på nätet efter bra erbjudanden och snygga plagg.

Till och med min blogg ”dog”. Det är ju 9 dagar sedan jag skrev. Men när jag helt plötsligt inte fick hem något i brevlådan så fanns det inget att visa upp och med tanke på mitt humör så hade det inte varit så lämpligt att skriva något.

Pengarna från försäljningarna började dock så smått rulla in och kontot har nu växt till några tusenlappar. Det känns skönt, iaf. Det lättade på mitt ytliga ”lidande”.

4:e dagen dök en fantasyskapelse från H&M upp.

H&M 79, 50kr. Storlek 92-128.

H&M 79, 50kr. Storlek 92-128.

Den blev jag ju tvungen att köpa. Dels är jag fantasynörd och dels kostade den ”ingenting”. Köpstopp adjöken!

Men efter det gick det faktiskt väldigt bra. Jag började bli van vid att gå in i butikerna på vägen hem från jobbet, utan att köpa något. Det kändes skönt, befriande. Jag började omvärdera min syn på plaggen, vad jag tycker var snyggt och inte, istället för att köpa för att det var billigt.

50kr +50kr+50kr är faktiskt 150 kr. Alla dessa bäckar små blir till slut en stor flod om man inte aktar sig!

Det var väldigt nyttigt för mig att faktiskt stanna upp och TITTA på vad jag blev sugen på. Skulle det bli använt mycket? Gick det att kombinera med annat?

Jag rensade i Lilltjejs garderob, en rejäl rensning. ”Det här köpte jag för att det var rea, det här köpte jag bara för att, det här åkte med för att komma upp i en rabattkod osv osv”. Saker som använts en gång eller inte alls åkte ut och såldes omgående till andra som inte nekat sig själv shopping.

Kontot fylldes på.

Jag blev mer generös med ”betalning vid bb”. Jag skulle ändå inte köpa något så….vad spelade det för roll om pengarna kom in då eller nu?

Shopping-detox, kanske man kan kalla det.

Idag fyller jag år och då blev min inbox mer eller mindre attackerad av rabatter från alla butiker. ”KOM OCH KÖÖÖÖP!”. Men nu känns det inte så ångestfyllt längre. Jag kan shoppa ansvarsfullt. Det känns….som om jag har mer kontroll.

Men jag kanske bara lurar mig själv?

Vad har ni för tips för att hantera shoppingen?

 

Annonser

2 thoughts on “Köpstopp, schmötplopp…..

  1. Jag låter bli *fniss*

    Allvarligt talat så går ju våra pengar till behandlingar och provtagningar hela tiden så klädkontot har varit strypt i över ett år nu…

    Hemikram ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s