Du där – just DU är en riktigt dålig mamma!

De springer runt i de olika snackisarna på Facebook. De har i princip tagit över Familjeliv. De ligger och lurar tills de ser en intet ont anande mamma som ställer en fråga och DÅ-

HUGGER de!

”Jo, men faktiskt…så är det inte så som du säger….”

”Jo, men kruxet är faktiskt att…..”

Besserwissermammorna.

Såna som inte kan annat än att tolka allt som skrivs bokstavligt. De letar inte efter en diskussion, de vill bara överbevisa dig. De vet bäst och nu ska du tycka som de.

”STÄLL DIG I  LEDET, SOLDAT (så ska jag berätta för dig hur en RIKTIG mamma gör).”

En ”riktig” mamma (enligt BWM):

bakar bullar, lagar mat, tillfredställer sin man, tar hand om barnen (nej vänta….LEVER för barnen), shoppar kläder från ALLA märken (annars är hon en snobb eller en WT-morsa), samsover med barnen om barnen så är 17 år gamla (för att barnen vill det, ju), VAB:ar till förbannelse, föder vaginalt, ammar, är snygg men inte så där slampigt snygg (seriöst, har vi inte kommit längre än hora/madonna-stilen?), har koll på vilken mat som är bäst för hennes älsklingar, vet vilka produkter i världen som innehåller cancerframkallande ämnen (svar: alla).

Ibland tycker hon precis tvärtom, men åsikterna brukar röra sig däromkring. Poängen är inte att informera för att hjälpa dig. Poängen är att berätta för dig hur KASS du är som morsa och därmed – hur bra HON är som mamma.

Anledningen till att jag avskyr besserwissermammorna är att det inte går att föra en vettig diskussion med dom. Det går inte att skämta, för de tar ditt svar bokstavligt. Om du skriver att du överlevde 80-talet trots att din morsa tog en cigg en gång när du var i närheten, så måste BWM ÄNDÅ berätta för dig om hur man får cancer och om hur det kan gå vidare i generationer (och HÖR DU HUR DÅLIG MAMMA DIN MAMMA VAR OCH NU ÄR DU OCKSÅ EN DÅLIG MAMMA, HÖR DU DET?!).

Jag vill med detta hylla icke-besserwissermamman. Hon som säger ”Ok, jag hör vad du säger och jag ska fundera på det!”. ELLER hon som faktiskt  inte skriver alls när hon har en avvikande åsikt. Hon som faktiskt förstår satir/ironi/sarkasm. Hon som kan bara chilla utan att sprida sin moral över världen.

Skål på dig!

Annonser

5 thoughts on “Du där – just DU är en riktigt dålig mamma!

  1. Haha, ja vem vet?? För att vara en fri grupp utan ledare och regler så är det väldigt toppstyrt…. Diskussioner kring hur man bör bete sig raderas snabbt. Jaja.. vi får väl vara kassa morsor då.

    • Åh, jag kommer aldrig kunna tillfredställa alla och jag har inset att det inte är intressant för mig att göra det heller :). Livet blir så mycket roligare när man gör som man vill (så länge man inte skadar någon) 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s